Helleristningene i Skogerveien og på Åskollen

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

helleristning på ÅskollenHelleristning av elg på Åskollen.

Helleristningene ligger klare i dagen for alle skuelystne, både i Skogerveien og på Åskollen. Begge turistattraksjonene er godt markert og lette å finne fram til, mener Nils Aksnes, formann i Tangen og Åskollen Historielag.

Ellers konsentrerer Tangen og Åskollen Historielag seg om sin industrisamling, en samling av industriprodukter fra Drammen Slip og Verksted, Glassverket, Nøsted Bruk og Drammen Jernstøperi. Gjenstandene er i dag samlet i et par rom i kjelleren på Åskollen skole. Visning her kan ordnes ved å kontakte historielaget.

Spesielt interessant er samlingen fra Drammen Jernstøperi. Ved dette støperiet ble mange av bronsestatuene, som står rundt i landet, støpt. Her kan nevnes at historielaget er i besittelse av gipsmodellen til Henrik Wergelands hode – dette bronsehodet som i dag står i Kristiansand.

Publisert i DT-BB Byavisen.

Legg igjen en kommentar