Livskraftig 75-åring i 1988

Tekst: Birgitte Simensen Berg

– Vi er pionerer på en kampanje Kommuneforbundet har satt i gang, debatten om nye roller, forteller sekretær i Drammen Kommunale Arbeiderforening, Hans Tjøme. Lokalforeningen er en sterk og livskraftig 75-åring.

Kampanjen gjelder både arbeidsmiljøet og et bedre «bilde» utad. Ønsket om et bedre samfunn er det overordnede målet. Framtidsdrømmen er å snu en negativ holdning til arbeidet som har plaget mange kommuneansatte i lang tid.

I ekte Marcus Thrane-ånd dannet folk i vegvesenet Drammen Kommunale Arbeiderforening 25. mars 1911. Otto Halvorsen var første formann. 75 år etter har foreningen fortsatt livets rett og står sterkere enn noen gang.

Formannstittelen er byttet ut med leder og dagens heter Bjørn Eriksen. Styret på ni møtes hver 14. dag. Etater som park/idrettsvesen, trafikkbetjenter, vann/avløp, vei og verksteder er representerte.

Til tross for hyppig møtevirksomhet er det alltid et fyldig sakskart. Denne gangen hele 17 styresaker til behandling. Men den kommunale arbeiderforeningen driver også med andre ting. Festlige arrangementer, kurskvelder og skolering hører også med til det faste programmet.

Og nærmest står altså kampanjene «nye roller» og «det gode samfunn» på programmet. Den spreke 75-åringen går så visst et spennende og interessant år i møte.

Publisert i DT – BB Byavisen, 2. februar 1988.

Legg igjen en kommentar