Europamester og Norgesmester. Hunder som drar inn priser.

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Glenn og Anne Camilla med premiesamling

Samboerparet Anne Camilla Arnecke (37) og Glenn André Eek (37), opprinnelig fra Drammen og nå bosatt i Hokksund, har en prisgivende hobby: Weight Pull, trekksport for hunder.

hundetrekk Anne Camilla og GlennHer går det framover, og snart er fem meter tilbakelagt.

Fysisk og mental sport
Hunden settes foran ei vogn fylt med betongvekter, og så skal vogna trekkes fem meter. Det er lastevekta i forhold til hundens kroppsvekt som avgjør pallplasseringen.

– Dette er en voksende nisjesport i Norge, hvor fokus er positivt samspill, lagarbeid og god kommunikasjon mellom hund og eier, samt fysisk aktivitet med fokus på helse og sikkerhet for hunden, forteller Anne Camilla.

– Før konkurransen blir hunden veid, veterinæren sjekker at vaksiner er i orden, i tillegg til en fysisk sjekk av hunden, sier Glenn André, og gjør klar Orion til å trekke ved å påføre ham en spesiallaget og skreddersydd sele etter kroppsmål.

– Det er ni forskjellige vektklasser, og Orion konkurrerer i klassen 15-20 kilo. Vektøkningen per konkurranseklasse er lik for alle deltakerne, så hundens vekt deles på vekta av vogna. Altså den som veier mest må dra mest i forhold til sin egen kroppsvekt for å vinne konkurransen, forklarer Anne Camilla.

hunden Orion trekker vognOrion i full gang med dagens trening. Innsatsviljen er stor både hos utøver og trenere.

Skandinavia rundt
Samboerparet er medlemmer av Norwegian Wight Pull Club (NWPC), og det blir mye trening og mange konkurranser året rundt i inn- og utland. Ferier legges til konkurransetidspunkter, og turene går gjerne til Sverige, Danmark og Finland. Wight Pull er kjent verden rundt, men reglementet kan variere.

Anne Camilla og Glenn André har holdt på med sporten siden 2013.

– Da vi fikk Staffordshire Bull Terrieren, Orion, viste han allerede i tidlig alder å være et naturtalent. En hund må være 18 måneder før han kan delta i konkurranse, så i hele 2014 trente vi og hadde det gøy, sier Glenn André, og forteller at i dag huser Anne Camilla og han i alt fire hunder.

Glenn og Orion Anne Camilla og Ronja og pokalerGlenn André Eek og Anne Camilla Arnecke med hundene Orion og Ronja og et knippe av alle premiene som de har mottatt i Weight Pull, trekksport for hunder.

Pokaler og sløyfer i hopetall
Utallige treningstimer med å løpe i sandtak, dra kjetting, sykling, svømming, vogntrening og kløvbæring har båret frukter: Premieskapet er fullt.

– Hundesporten gir oss mye glede. Den knytter sterke bånd både mellom oss to og til hundene. Miljøet er kjempefint og vi får sett mye av våre naboland, sier paret, som ikke hviler på laurbærene – ei heller de tre vinnerhundene, Orion, Ronja og Alma. Tobeinte og firbeinte utgjør et vinnerteam:

Orions vinnerliste:
I februar-september 2015: NM gull, 2. plass i EM, nasjonal poengvinner i sin klasse, vant tittelen EWPL, Grand Champion (dratt 80 ganger sin egen vekt i minimum fem konkurranser i løpet av én sesong), Europarekorden (93,4 ganger sin egen vekt), 12 1. plasser og 10 2. plasser.

2016: 3. plass i NM, 2. plass i EM og 3. plass i Norges Cup. 12 1. plasser og åtte 2. plasser og tre 3. plasser.

Både i 2015 og 2016 ble Glenn og Orion kåret til beste team to ganger hvert år.

Ronjas vinnerliste:
I 2015 ble hun Norgesmester og nasjonal poengvinner. Seks 1. plasser og sju 2. plasser, pluss både 3. og 4. plasser. Vant Norges Cup.

I 2016 ble det fire 1. plasser, 11 2. plasser, i tillegg til en del 4. og 6. plasser. 1. plass i NM og 2. plass i EM. Samt internasjonal poengvinner i Skandinavia.

Almas vinnerliste:
Alma er en Patterdale Terrier, ei av tre-fire stykker i Norge, og hun kom inn i familien i 2015. Hun har én 2. plass, ellers har hun vunnet alt: 19 1. plasser og EM, Norges Cup og internasjonal poengvinner. Hun har satt europarekord i minus 10 klassen. Alma veier 7,3 kilo og trakk hele 690 kilo, som er 94,2 ganger sin egen vekt. En muskelbunt på fire bein, som liker proteinholdig kjøtt og litt tørrfôr på matfatet, som hun deler med sine treningskamerater på fire bein!

Glenn og hunden AlmaSvært god kontakt mellom hund og eier: Lille Alma trekker 94,2 kilo ganger sin egen vekt – utrolige 690 kilo! Her får hun et velfortjent kyss av Glenn André.

Publisert i Byavisa Drammen.

Legg igjen en kommentar