Et håndballag – en håndballbane

Tekst: Birgitte Simensen Berg

1) Et godt lagspill
Et spill som bølger fram og tilbake. Håndballen går fra høyreving, innom backene, videre til strekspiller og venstreving, som ser ei luke og sentrer tilbake til linjespilleren. Og naturligvis blir det mål, og hele laget jubler. Det er laget som får mål!

2) Målsetting
For å vinne må man score mål. Hvor er målet? Og hvordan kommer ballen i målet? Skuddene må være velplasserte. Ha en viss hardhet, hurtighet og smidighet. Det er hindringer i veien, en forsvarsmur og ei målvakt som gjør sitt for å hindre at ballen når målet.

3) Krets-, Norges- og verdensmestere
Vi ønsker å vinne, men taper med samme sinn. Da biter vi tennene sammen, lærer av våre feil og prøver på nytt. Noen ganger spiller vi kamper i medvind, andre ganger i motvind. Ballen er rund. Og vi feirer og gleder oss over hvert mål, hver seier og hvert mesterskap.

Mine viktigste bidrag for å realisere dette:

1) Et godt lagspill
Hvem er så mine lagspillere? Jeg må bli kjent med dem, og de med meg. Hva er deres sterke og svake sider, og mine. Hvem passer hvor på laget? Hvem er best på frosk, hvem er best på underarmskudd og hvem er best i mål. Så kan vi sette sammen et lag – og få til et godt lagspill.

Og det kan og vil jeg være med på!

2) Målsetting
Det må utarbeides en strategi. Lagleder, trener og spillere setter opp spilleformasjon. Tre foran og resten bak? Skal vi bruke hele banen eller skal vi spisse spillet? Hvem skal ta straffene? Det viktigste er å få ballen i mål.

Og det kan og vil jeg være med på!

3) Krets-, Norges- og verdensmestere
Vi trener. Vi øver oss på å ta i mot ballen. Vi øver oss på strekspill, på forsvar. Treneren oppmuntrer og kommer med heiarop. Og gir støtte både i mot- og medgang. Vi hjelper hverandre, og sender ballen til den som har det beste utgangspunktet for målscoring. Medaljene tar vi i mot med takk og feirer hver seirer, stor eller liten.

Og det kan og vil jeg være med på!

Publisert i 2000.

Legg igjen en kommentar