Fotballsko og skøyter

Tekst: Birgitte Simensen Berg

 Fotballskoene er nå erstattet av skøyter på den kombinerte kunstgress- og kunstisbanen på Marienlyst, som ble åpnet i august.

Fotballspillerne har vært flittige brukere av det nye, flotte idrettsanlegget som totalt har kostet 57 millioner kroner. I november ble de første bandykampene spilt på den blanke isen. Det var Tore Fyrand i spissen for “Isfolket”, som bestod av representanter fra byens bandyklubber, Drammen Ishockeyklubb og Drammen Skøiteklubb, som sparket det hele i gang for cirka fire år siden.

Vann og varme
– I midten av oktober satte vi i gang vanning med flere spredere, forteller driftsleder Tor Gundersen i park, idrett og vei. Først ble grunnen “mettet” med vann, før kjøleanlegget ble satt i drift. Hele 130 kilometer med kjølerør skal sørge for at det er is på kunstgresset fram til marsmåned. Da tines isen, slik at underlaget igjen er klart for nye fotballkamper.

Varmen som trekkes ut av banen når den fryses skal blir til nærvarme i stadionområdet. Om noen år vil også det nye helårsbadet kunne varme seg på sin iskalde nabo.

Norges største
Den kunstfrosne isbanen på 12.000 kvadratmeter er Norges største, og vil glede alle skøyteinteresserte. Her kan det konkurreres i stor målestokk og her kan det mosjoneres i mindre målestokk. Den rommer en 400 meter lang hurtigløpsbane, en stor bandybane, isarealer til trening og en treningsbane for ishockey.

Byens innbyggere går bokstavelig talt inn i enda lysere tider nå enn for 40 år siden: da ble nemlig de store lysmastene satt opp, slik at det var mulig også på kveldstid med aktiviteter på Marienlysts kunstisbane.

Publisert i 2002.

Legg igjen en kommentar