Bellman med drammensprofil

Tekst: Birgitte Simensen Berg

23., 24. og 25. mai er det duket for Bellman-konserter på Studioscenen i vårt kjære Drammens Teater. Da inntar drammenstrubadur Yngve Kristiansen scenen med et band bestående av noen av landets beste musikere – blant annet drammenserne Espen Jørgensen og Jørn Winnæss på henholdsvis gitar og saksofon/klarinett. Sammen tar de publikum med på en frodig, fandenivoldsk og følelsesladet reise i Carl Michael Bellmans livfulle univers, hvor vi får møte

Ulla Winblad, Movitz og Mollberg i noen av den svenske visegigantens beste og mest populære epistler som blant annet “Käraste Bröder”, “Nå, Skruva Fiolen!”, “Glimmande Nymf” og “Så Lunka Vi Såsmåningom”.

Dette blir en konsertopplevelse som favner både Bellman-kjennerne og de som ikke har noe spesielt forhold til Bellman fra før.  Det musikalske uttrykket blir variert og dynamisk med innslag av jazz, rock og viser, og når vi vet hvilken kvalitetsvare disse musikerne vanligvis leverer, ser vi med glede og spenning fram imot disse maikveldene i det vakre teateret.

Publisert i 2002.

Legg igjen en kommentar