Tøy deg sjøl

Tekst: Birgitte Simensen Berg

– Jeg er renholder og gikk sykemeldt i et helt år på grunn av kneet mitt. Derfor er jeg med på denne tirsdagstrimmen for å holde rygg, nakke, skulder og bein i orden, sier en sportskledd Kari Skustad og haster innover mot Strong hytta.

Gode råd og instruksjon
– Vi har dessverre høyt sykefravær i Drammen Drift, sier personalkonsulent og iniativtaker Sølvi Aamotsbakken, – noe som nok skyldes høy gjennomsnittsalder blant våre ansatte, at vi har mange kvinner og at vi har fysisk tunge yrker. Mye av sykefraværet skyldes belastningslidelser, noe som kan forebygges ved riktig arbeidsteknikk og god fysisk form.

Drammen Drift har satt fokus på sykefraværet, og satte derfor i gang denne tirsdagstrimmen for våre ansatte. På de tre treningsturene vi hittil har hatt har det vært rundt 20 deltakere, sier Sølvi og hopper opp og ned. Bein og armer svinger rundt som en nederlandsk vindmølle. Bedriftsfysioterapeut Unni Høiby fra helse-, miljø- og sikkerhetsavdelingen er med og gir gode råd og instruksjon i bøy og tøy. Og de driftige og ivrige trimmerne følger henne pliktoppfyllende – her er det ingen som sluntrer unna.

Tøying er undervurdert
mener Unni Høiby og setter høyrebeinet langt tilbake.

– Slik ja, sier hun, – og strekk ut. Det er viktig å belaste kroppen riktig, og bruk armene når du er ute og går tur. På den måten får du opp hjertefrekvensen, oppfordrer Unni og de frammøtte nikker og lar nakkemusklene få en strekk.

Så er det tid for en velfortjent tepause og Sølvi Aamotsbakken åpner sin innholdsrike sekk. Koppene ble fylt med varm væske, og ny energi blir tilført kroppen. Det kommer godt med når siste treningsøkt skal gjennomføres. Jens Halvorsen, utleid vaktmester i Strømsø distrikt, har deltatt på alle treningskveldene og har bestemt seg for å bli et nytt og bedre menneske: han skal også delta på røykavvenningskurset som går i regi av HMS-avdelingen.

– Jeg syns det er veldig fint å være med denne trimturen. Jeg går mye på skauen ellers også, men å være sammen med denne gjengen er veldig sosialt. Artig å bli kjent med folk en bare har sett før. Jeg har en ryggskade, så derfor er det fint å gå, og så sant ryggen holder blir jeg med framover, sier Jens Halvorsen, og tøyer ut skikkelig etter tilbaketuren ned til Spiralen.

Publisert i 1998.

Legg igjen en kommentar