Vel blåst, Bernt, Geir og Stein!

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Folk skjermet seg for vær og vind 9. november. Klokka viste 1000, og fram gled en vakker, gammel Opel fra 1934 med varaordfører Einar Skalstad og rådmann Nils Fredrik Wisløff i baksetet. Trubadur Yngve Kristiansen var kartleser og bak rattet satt den stolte bileier Tor Bråthen. Over veien var det strukket ei snor i rødt, hvitt og blått: Den offisielle åpninga av Eikveien og nytt industriområde skulle gå av stabelen, og kommunaldirektør for teknisk, Arild Eek, ønsket velkommen til alle de frammøte som søkte lyd for regnet under paraplyer i alle regnbuens farger.  

Lang vei å gå med rask innspurt
Eikhaugenområdet var påtenkt som industriområde allerede i planer fra 1975. I kommuneplanens arealdel både fra 1991 og 1998 var området også vist som nye industriområder, men da klokkene kimte inn et nytt århundre skjedde ting i rekordfart: Reguleringsplanen for Eikhaugen ble vedtatt av bystyret 27. januar og etter et ni måneders svangerskap kunne de stolte fedrene Geir Andersen (byggeleder), Bernt Greni og Stein Mathisen (prosjektledere) stolt vise fram sitt avkom:

  1. 700 meter industriadkomstvei

2) 560 meter ny turvei

3) ny av- og påkjøring til veiserviceanlegget ved E18

4) forberedelse av ny Svelvik

Så med andre ord, åpningen av Eikveien som ny industriadkomstvei gir en god adkomst både for eksisterende og nye industriområder, samtidig som den bedre trafikksikkerheten og bomiljøet i området.

Visesang, snorklipping og taler
Yngve Kristiansen, iført rallarhatt for anledning, trampet takten på nyasfalten mens han sang “Ola Tveiten», og varaordfører Einar Skalstad fortalte litt om prosjektets gang fram til det ferdige resultatet, og takket både bestillere og utførere for et godt resultat før han klippet over snora.

I et stort telt var det dekket langbord, og både deilige smørbrød, marsipankake, varm kaffe, visesang, takketaler og vakre blomster gledet og gjorde godt i det hustrige været.

Kommunens egne menn og den alltid positive og ståpåvillige anleggsleder Anders Høiback fikk velfortjente lovord. Grunneier Hans Eid Grøholt ønsket sine nye naboer velkommen, selv om rådyrsjakta i området nå er en saga blott. Men kanskje det blir noen fine spaserturer på den nye turveien som knytter Røysjømarka og Nordbykollen sammen?

Publisert i 2000.

Legg igjen en kommentar