En luftig livsseilas

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Har du anledning – sett deg opp i kurven og la ballongen gå….

nett ballong i lufta
Høyt der oppe svever jeg – fantastisk!

En vakker sommerkveld – knallblå himmel og nesten ikke et vindpust – fikk jeg mitt livs seilas med en gul ballong. Helt uten forvarsel og som en gledelig overraskelse stod jeg plutselig i en flettet kurv med solid gulv sammen med en stø ballongfører.

nett Drammen fra luftaDrammen under mine føtter. Som står i en kurv.

Flammer ble sendt opp i ballongen, og vi lettet fra jordas overflate, og så bar det raskt til værs. Jeg så kjente gater med nytt blikk, og jeg ropte hei på deg ned til en overrasket nabo. Vi fløy langs åssiden, og hadde et fantastisk skue over Drammen by. Utallige mennesker vinket, ropte og fotograferte vår fantastiske luftseilas over by og land. Og vi sendte kongelige vink tilbake.

nett Drammen fra lufta1
Vi svever over skogene. Og Spiralen.

Vi steg og seilte videre over Åspaviljongen, Spiralen og Svarttjern. Så stille, så behagelig og så fint å se landskapet i fugleperspektiv akkompagnert av kvitring fra tretoppene langt der nede. Skulle jeg vært et dyr måtte det være en fri fugl, tenkte jeg, der jeg storkoste meg oppi kurven sammen med ballongføreren, Knut Erik Risvik. Han er én av 10 ballongførere i Norge, og da han er over 40 år må ha ta ballongførerprøven annet hvert år. Veldig betryggende, tenkte jeg, og nøt panoramautsikten i alle himmelretninger.

nett Drammen fra lufta2Et fint utsyn utover Drammensfjorden.

Ballongferden er en gammel drøm som gikk i oppfyllelse, og en flottere luftetur har jeg neppe opplevd. Tida gikk så altfor fort. Jeg kunne ønske seilasen kunne vare utover i de sene nattetimer. Men vi måtte jo komme oss ned på jorda igjen, så etter 1 ½ time landet vi trygt i Egge. Ganske raskt kom en ung bilfører kjørende og lurte på om vi hadde havarert. Et spørsmål ballongfører Risvik får nesten hver gang han lander – svært så kontrollert.nett Lier fra lufta
Den vakre jordbruksbygda Lier. Landingsplassen nærmer seg.

Selv etter landing svevde jeg fremdeles oppe i skyene. Så var det høytidlig dåp med luft, jord, ild og vann i håret, og så var jeg adlet….

…. ballonggrevinne av Egge.