2007: Alperosetur til Cinque Terre. Vi vandrer videre

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Damegjengen fra Drammen har igjen beveget seg utenfor bygrensa. Det er sjuende sommeren damene bruker beina i ukjent terreng, og i år ble det vakre italienske liguriaområdet besøkt, nærmere bestemt Cinque Terre.

gruppe på bru nettPikene på bruen: stående Turid Kristoffersen, Vera Gabrielsen, Unni Folkedal, Berit Jokstad og Wenche Holtungen. Sittende Birgitte Simensen Berg.

Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia og Riomaggiore, pittoreske småbyer malt i pastellfarger, klorer seg fast til fjellveggene, slik at de ikke skal falle ned i havgapet.

Manarola nettTettere går det vel knapt an å bo, som her i Manarola.

Vi fikk hvert vårt pass påskrevet, og så kunne vi rusle i åssiden fra by til by. Det er fine spasererstier i dette kystterrenget, og ved foten av byene ligger langstrakte sand- eller steinstrender. Vi lot oss ikke be to ganger, men kastet oss raskt ut i krystallklart lunkent badevann. Under fargerike parasoller i trange smug eller på åpne torg smakte det godt med pasta, pizza eller sjømat med vin som naturlig følge.

Skuldrene senkes og beinmusklene strammes i bakkete og trappete Cinque Terre. Bydamene tok også en snarvisit til storbyene Genova og Pisa, men vi fant fort ut at småbyene passer best som feriested.

Vernazza fra høyden nettVi bodde i høyden med flott utsikt over havet. En dukkert i havnebassenget var slett ikke ubehagelig.

Sola slo følge med oss hele veien til ende, men ei natt åpnet himmelen alle sine sluser. Vinden tok godt tak i de grønne vindusskoddene, lynet gnistret og tordenskrall rev oss ut av nattesøvnen. Uværet koblet ut strømmen, og selv kirkeklokka sluttet å slå. Noe som nesten var en bønn fra himmelen, da den vekket oss altfor tidlig hver morgen.

Seks brune italienere vendte nesa hjem, og nå legges hodene i bløt for å finne neste års turmål.

fornøyde barn nettVakre unger på båttur.