2009: Alperosetur til Folgefonna. Brehvit junitur

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Gågruppa Alperosene har vandret igjen. Årets tur er den niende i rekken, og denne gangen gikk turen til Vestlandet: breen Folgefonna og baroniet Rosendal.

på breen nettMed støvlene godt plantet i breen Folgefonna: Wenche Holtungen, Berit Jokstad, Vera Gabrielsen, Unni Folkedal, Birgitte Simensen Berg og Turid Kristoffersen.

Bre som vokser
I strålende sol tok damene steget opp brattlia fra Sundal til turisthytta Fonnabu, som ligger på Norges tak. Fjell kledd i hvitt og svart så langt øyet rakk på den ene sida og breens hvite rygg på den andre sida.

Brefører Hans førte damene vel over isflaten, og han kunne fortelle at Folgefonna er den eneste breen som vokser i disse klimakrisetider. Turen ned til Odda var både lang og bratt, og bød på aking, fossefall og mange vakre blomster langs stien.

turkis og hvitt nett Hvitt og turkis og en flokk fargerike damer.

I baronens seng
Støle og stive ankom damegjengen Rosendal, og da var det deilig å legge vekk fjellstøvler og vindklær. Baroniet åpnet sine historiske dører, og det var vakkert å vandre rundt i rosehagen, få servert mat og drikke, samt sove uten lakenpose i Avlsgården, som tilhører baroniet.

Et galleribesøk for å se drammenskunstneren Ragnar Sten sine malerier satte også en ekstra fargeklatt på besøket i Rosendal. Og til neste år blir det jubileumstur!

alene i snøhavet nettOg hvor går så den turen?