Musikalske go’biter med bismak

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Strømsgodset musikkorpsStrømsgodset musikkorps i taktfast marsj.

Aller først: honnør til alle aktørene, som gjorde en god innsats under tattoarrangementet Giv akt! 12. mai. MEN aldri har jeg følt meg mer som en annenrangs publikummer.

Tilskuerne var plassert i en L i Drammenshallen. Flertallet som satt på langsida ble tydelig tilsidesatt. Korps, konferansier, sangere, band, dansere og turnere vendte nesten all sin oppmerksomhet mot “hoved”tribunen på kortsida. I tillegg til at vi på borte banehalvdel ble henvist til brede rygger og kalde skuldre var lyden elendig: vi fikk ikke med oss en gang navnet på aktørene som kom på scenen. Den dårlige lydkvaliteten ble påpekt overfor arrangør og konferansier, men vi ble dessverre ikke bønnhørt.

Storbandet var også plassert på flertallets side, slik at vi verken så eller hørte dem. Selv turnerne holdt sin oppvisning ved føttene til A-laget av publikummere. Alle aktørene skulle trukket seg ut på midten av scenen og henvendt seg til alle de frammøtte, noe som er lett når publikum sitter i en L-formasjon.

Jeg tør påstå at flertallet av oss opplevde tattooen som – bokstavlig talt – bare bakenden.

Hilsen en svært skuffet tilskuer.

PS! Hvis arrangørene hadde hatt øyne i nakken vil de se mange som unnlot å klappe og folk som gikk før arrangementet var slutt.

Publisert i Drammens Tidende.