Behagelig og bedagelig

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Dyr fra norsk fauna. Fugl. Gjess.Selv gjessene er vennligsinnede på den danske sykkeløya Læsø, og tar ivrig kontakt med syklister i alle årsklasser.

Syklisten Veslemøy Guldhaugen fra Ytterkollen tråkker videre. Hun er en ivrig deltaker på distriktets seniorsykkelturer, og for to år siden syklet hun Rallarvegen fra Haugastøl til Myrdal i fint driv. I år gikk turen utenfor landets grenser: til danske Læsø utenfor Fredrikshavn.

For under 500,- kroner var ferjebillett Larvik-Fredrikshavn og Fredrikshavn-Læsø tur/retur, i tillegg til én dags sykkelleie, betalt. Og hun fikk mange fine opplevelser for pengene. På flate veier i grønne og rolige omgivelser ble det en kosetur fra morgen til kveld. Tempo og gjøremål kan planlegges på forhånd eller bestemmes underveis – det fineste er en kombinasjon. Da Veslemøy vinket farvel til Læsø, lå havna og dens tette skog av seilmaster, badet i varm kveldsol. I bagasjen hadde hun mange minner fra dagsturen på sykkelsetet:

Kikket på tekstil-, keramikk og glasskunst, smakt på nykokt havsalt, kjørt med hest og vogn utover det helt spesielle kystlandskapet Rønnerne, opplevd en somlende og snublende kelner, passert vakre og idylliske landsteder, hus og hager, og til slutt hurtigsyklet tvers over øya for å rekke ferja. Læsø er liten og god å sykle på, og Veslemøy Guldhaugen kan anbefale turen til sykkelglade – i alle aldre. Tråkk gjerne i henne spor. Du får garantert en trillende gladdag. Velkommen etter… på tohjul.

Publisert i Drammens Tidende.

.