Lær av Danmark!

Tekst: Birgitte Simensen Berg
Tegning: Solveig Henriette Simensen

syklist tegning

Veivesenet og de kommunale myndighetene burde seg en tur – gjerne en sykkeltur – til Danmark. De vil da se flotte sykkelstier langsmed kjørebanen. Både i byer og på landsbygda finnes det et utall av velholdte stier, hvor syklister og fotgjengere kan ferdes trygt.

Selv om sykkelen nok blir mer benyttet i vårt naboland i sør, blir det stadig flere og flere i dette landet som bruker sykkelen både til nytte og hygge. Den er blitt et framkomstmiddel som krever sin plass i trafikkbildet. Dette, i tillegg til den økende biltrafikken, gjør at behovet for flere og bedre sykkelstier øker.

Danskene legger også like stor vekt på vedlikehold av sykkelstiene som resten av kjørebanen. I dette distriktet, og sikkert mange andre steder i landet, slurves det enormt med vedlikeholdet.

Det kan virke som om når man først har opparbeidet en sykkelsti, så har myndighetene gjort sitt. Dype groper og sprekker i asfalten tvinger syklisten til å sykle sikk-sakk flere steder. Dette kan igjen føre til at syklisten velger den mer behagelige kjørebanen i stedet – og da er man like langt.

En bønn til slutt: Opparbeid flere sykkelstier og hold dem ved like!

Publisert i Drammens Tidende.