Grøntområde planlegges på Høytorget

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

HøytorgetHøytorget en sommerdag i 2013.

Høytorget planlegges nå som grøntområde. I samarbeid med parkvesenet er det drammensjenta og Ås-studenten Ellen Karin Kollen som har valgt Høytorget i Drammen som planleggingsoppgave.

Ellen Karin er nå student ved landbrukshøyskolen på Ås. I høst valgte hun sin deleksamensoppgave innen fagemnet grøntområde. Da hun er byen ønsket hun å løse en «hjemmeoppgave». Hun tok kontakt med Daniel Klykken i Drammen parkvesen og fikk ja til Høytorget-prosjektet.

Før Ellen Karin tok fatt på selve planleggingsoppgaven kontaktet hun beboerforeningen «Thornegatens venner». Denne foreningen har nettopp Høytorget som sin hjertesak og har arbeidet for nærmiljøet i området i lengre tid. Det var etableringen av Vinmonopolet som gjorde trafikkforholdene vanskelige i den smale boliggaten.

Slik ble da også «Thornegatens venner» dannet for drøyt fem år siden. Ellen Karin har også vært på befaring i området før hun tok fatt på oppgaven. Planleggingsarbeidet starter nå i vinter (1988). Hennes arbeid vil sikte mot å kunne bevare øvre del av Høytorget som en grønn lunge i den ellers asfalterte plassen.

Et sted for både barn og voksne med lek for de små og hvor de eldre kan hvile på benker. Det skal ikke bare være bilene som kan nyte de fine solforholdene og de vakre trærne som omkranser plassen, tenker Ellen Karin seg. Derfor har befaring og analyse vært en viktig del av studentens forarbeid. Både med tanke på beboere og næringsdrivende. Ellen Karin Kollen regner med å ha oppgaven ferdig i april.

Deretter skal oppgaven videre til Drammen kommune og parkvesenet. I mellomtiden trøster «Thornegatens venner» seg med at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.

Publisert i Drammens Tidende og Buskeruds Blad – Byavisen.

Legg igjen en kommentar