Danseglede uten bunadstvang

Tekst: Birgitte Simensen Berg

– Hvor er dere danseglade drammensmenn? Det spør styret i Leikarringen Noreg BUL Drammen. Avtroppende formann Kristin Solhaug understreker at det heller ikke er bunadtvang i leikarringen.

Drammensavdelingen ble stiftet i 1924 og har i dag 46 medlemmer i alderen 25- til 60 år. Øvingslokaler er Losje Prøven på Landfalløya. Tirsdag er dansedag. Det øves i folkeviseleik, bygdedans, turdans, gammeldans og stildanser, forteller Kristin Solhaug.

I en innlagt kaffepause på øvingskveldene tas diverse ting som berører leikarringen opp til diskusjon. Ellers prates det som over alt ellers en masse om løst og fast.

– Vi har et kjempetrivelig miljø, sier Solhaug. Leikarringen Noreg i Drammen holder jevnlig danseoppvisninger på institusjoner og pleier også kontakten med de nordiske vennskapsbyene.

Nå i februar har BUL vært i Ørebro i Sverige ved åpningen av en Munch-utstilling.  Senere ventes et østerrisk lag på drammensbesøk. Turer og fester står ellers på lagets faste program. De fleste medlemmene har bunader fra forskjellige deler av landet selv om utstyret ikke obligatorisk. På hver øvingskveld er det selvsagt levende musikk.

Torleif Strøm (fele), John Stake (fele) og Eva Aasgaard (trekkspill/torader/fløyte) står for svingomen. Leikleder Rolf Iversen er instruktør og har selv danset i 30 år. Danseinteresserte drammensere bør ellers sette av lørdag 27. februar 1988. Da blir det storarrangement i byen. Festforestilling i Drammens Teater med Tiriltunga, Sondre Bratland, Arne Moslåtten og Papa Saye. «Folk i spell og dans-arrangeres for 10. gang.

Publisert i DT-BB Byavisen.

 

Legg igjen en kommentar