Klubb full av fritidsaktiviteter

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Faktastolpe:
Alle unge skal ha like muligheter for gode tilbud i nærmiljøet, i trygge omgivelser og på egne premisser. Målet er å nå all ungdom fra 1.-10. klasse med ulike hobbyer og interesser. Det er rusfrie arrangement.

Hvor og når?
Kjøsterud fritidsklubb: tirsdag og torsdag kl. 1800-2130. 8.-10. klasse.
Fjell ungdomskafé: tirsdag og torsdag kl. 1800-2130. 8.-10. klasse.
Jentekafé annenhver søndag kl. 1600-2000, jenter 12-18 år.
Kjøsterud fritidssenter: tirsdag kl. 1800-2130. 8.-10. klasse.
Børresen ungdomsklubb: onsdag kl. 1800-2130. 8.-10. klasse.
Kobbervik ungdomsklubb: onsdag kl. 1800-2130. 7.-10. klasse.
Kobbervik juniorklubb: tirsdag og torsdag kl. 1700-2000. 1.-7. klasse.
Fjell juniorklubb: mandag og onsdag kl. 1700-2000. 1.-7. klasse.
Kjøsterud fritidssenter: torsdag kl. 1700-2000. 1.-7. klasse.

Det er kald oktobertorsdag. Klokka har så vidt passert 1800, og inn gjennom ei slitt dør stimer en flokk unger. De skal på Kjøsterud fritidsklubb og gleder seg stort.

Morsomme unger og kule voksne
– Ja, det er masse unger her. Forrige gang var det hele 150 unger innom, sier klubbleder Manuchehr Sabri. Fem voksne er med på holde yre unger i tømme.

– Stedet drives på ungenes premisser, men det er Sabri som setter grensene. Han tilrettelegger og setter i gang aktiviteter, samt fungerer som vaktmester, forteller fritidsleder Yousuf Gilani.

– Stort sett er ungene greie å ha med å gjøre. Dessuten, hvis man ikke er glad i barn og unge har man ikke noe her å gjøre, understreker Sabri, og forteller at han opplever morsomme ting hvert sekund:

– Jeg kunne godt ha tenkt meg å filme noen av disse morsomme episodene. – Du kan sikkert låne filmutstyr på Victoria kulturhus, skyter Gilani inn.

– De voksne er kule, og ikke strenge, sier Bjørn Ørjan Myhre på 12 år og smiler fra øre til øre.

– Jeg har mange kamerater her, og vi syns det er fint å være her, sier Bjørn Ørjan og legger til at biljarden er kulest. Ellers er det musikk, dansing og spising av godteri som 7. klassingen trekker fram, og forsikrer at han vil fortsette å gå på Kjøsterud fritidsklubb på torsdagkveldene.

Biljard og bordtennis
På tirsdag er klubben åpen for 8. – 10. klasse, mens torsdagene er 1. – 7. klassingenes kveld. I kiosken kan man få kjøpt brus og godteri, og noen gang lages det også vafler og pannekaker. Én gang i måneden er det fredagsdiskotek og gratis pølse.

– Vi arrangerer dansekurs i freestyle, biljard og bordtennis, forteller Manuchehr Sabri, – men ellers er ungene flinke til å aktivisere seg selv. Fritidsleder Gilani er innom og hilser på, og ungene flokker seg rundt ham. – Jeg besøker de forskjellige fritidsklubbene, tar meg av økonomien, holder kurs og veileder klubbansatte, som teller i alt 24-29 stykker. Det er et krevende arbeid, sier Gilani, som er talerør både for nærmiljøseksjonen og fritidsklubbene.

– Men jeg har en veldig bra stab, og jobben er givende for meg som er glad i barn, sier Gilani og løfter opp ett av barna, som henger på ham som en klegg.

– Klubbleder Sabri er forresten en veldig flink labadadanselærer, sier Giliani med et smil, og fortsetter:

– Det litt dårlige rykte som klubben hadde er vi i ferd med å snu til det positive, og nå skal vi ha allmannamøte med foreldrene. For fritidsklubben er ikke en oppbevaringsplass, men et utviklende og morsomt sted – det skal være en positiv møteplass, understreker Yousuf Gilani og gir ordet til Ingrid Bakke på 11 år:

– Det er første gang jeg er her, men jeg har et par venninner som har vært her før. Så får tida vise om Ingrid og hennes venninner blir et fast innslag på Kjøsterud fritidsklubb.

Publisert i 1999.

Legg igjen en kommentar