Ny barnehage på 30 år

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Første november var det storfeiring i St. Hansberget barnehage. 30-åringen har vært gjennom noen “skjønnhetsoperasjoner”: for 13 år siden ble barnehagen rehabilitert innvending, og i år har et tilbygg gjort at huskroppen har fått hesteskoform. Kanskje denne formen vil bringe lykke framover?

Styrer Sidsel Hindhamar har fått flere barn og flere ansatte, og i dag er det et yrende liv både ute og inne i barnehagen. I tillegg til større barnehage har det også kommet til en naturbarnehage med egen lavvo på Nordbykollen. Barnehagen er utvidet med 32 småbarnsplasser fra 3- 6 år, mens naturbarnehagen har plass til 12 barn over 4 år. Til sammen blir dette 80 plasser for barn fra 0-6 år. Antall ansatte er i dag 21.

Solbærtoddy ute i naturen
For 30 år siden ble St. Hansberget bygget som den første barnehage i kommunens regi, og dette måtte naturligvis markeres. Jubileumsfeiringen startet med omvisning av den nye barnehagen.

Kommunaldirektør Kari Høyer fikk æren av å klippe over snora. Så var det tid for en liten rusletur opp til lavvoen, hvor gjester, ansatte og barn fikk varmet seg med solbærtoddy. Tilbake i barnehagen var det jubileumskake i marsipan, kaffe og brus.

– Vi er fornøyd med nybarnehagen vår, sier styrer Sidsel Hindhamar, og viser stolt fram de lyse og innbydende lokalene. Uteplassen er også blitt opprustet, så nå ligger alt til rette for at små og store skal være lykkelige i den røde hesteskoformede barnehagen i Tors vei.

Legg igjen en kommentar