Bursdag for små og store

Tekst: Birgitte Simensen Berg

 Svensedammen barnehage feiret 10-års jubileum 27. april, og barn og voksne hadde bursdagsfest med gele og brus, boller og sjokoladekake. Ny feiring blir fredag 15. juni: da kommer alle barna som har gått i barnehagen gjennom 10 år!

Fakta:

1) Svensedammen barnehage, Torsbergsv. 15, 3032 Drammen

2) Telefon 32 88 30 84

3) 50 barn og 17 voksne

4) Fire avdelinger (Blå, Lilla, Grønn og Gul) med én avdeling for multifunksjonshemmede barn

5) Eget sangkor – Gapatrosten

Før bordsetting er det sang, pakkeåpning og historiefortelling:

– Her vil vi være, sa de voksne og søkte seg for over 10 år siden til Svensedammen barnehage. Bord, stoler og leker ble kjøpt inn. Ungene lurer på om det er de samme leikene som de fremdeles har.

– Hva manglet nå? – Barn!, roper ungene i kor. Og barn kom – kommer og vil komme i årene framover.

Geiping tillatt
– Hvorfor har vi ikke trappa opp til Tårnet lenger? – Vi får ikke lov. Den var for farlig. Trine datt ned og brakk kragebeinet. Etter spørrerunden er det tid for sang: “En tiger er for diger. En flodhest for brei…” og i visa om “En liten grønn frosk” får ungene til og med lov til å geipe. Men et ønske fra salen om “Bæ, bæ, lille lam” blir nedstemt med et langt ne-e-e-i-i-i. Tørste og sultne går det med raske skritt mot langbordet, som er pyntet til fest med girlander og kreppapirduk.

At rødbrusen renner over, og gelen hopper og spretter skaper bare latter og moro, selv om det blir litt ekstraarbeid for de voksne. Og selvsagt blir bursdagssangen sunget for barnehagen som runder år i fin stil. Hurra for deg som fyller ditt år. Ja, deg vil vi gratulere….

Publisert i 2001.

Legg igjen en kommentar