I kretsen rundt ordførerne

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Ordførere har kommet og gått, men Anne Karin Galleberg har bestått. Med 30 års fartstid som ordførerenes høyrehånd har Anne Karin mange minner:

– “Min” første ordfører var konservative Hagbart Kylland (fram til 1975). Erik Dahlheim (1976-79) kom som et friskt pust. Han var blid og likanes. En kjempekamerat. Vi hadde bra kommunikasjon, ja, han var aller tiders, sier Anne Karin og lar tankene spinne videre:

– Einar Haflan (1980-1987) var konservativ og meget omgjengelig. Turid Wickstrand Iversen (1987-1995) var “Mor Drammen”: Moderlig, omsorgsfull og hyggelig. Dessuten var hun stilig. Lise Christoffersen (1995-) er fenomenal. Hun er et arbeidsjern og medmenneskelig. Hun inngir trygghet og tillit: du føler at du aldri blir avvist eller at du stiller dumme spørsmål, forteller Anne Karin, og smiler litt ved spørsmålet om hun mangler mot og fantasi siden hun har blitt på samme arbeidssted i en kvinnealder.

– Jeg har likt meg og aldri kjedet meg. Arbeidet har vært og er interessant og varierende, og hvert fjerde år kommer det mange nye og hyggelige politikere, sier Anne Karin Galleberg, som tydeligvis har kommet på sin rette arbeidshylle.

Publisert i 2002.

 

Legg igjen en kommentar