Tell innholdet i livet, ikke rynkene

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Åshild Ulstrup nettTidligere NRK-journalist, Åshild Ulstrup, mener at man skal ta initiativ og presse seg litt mer. Samt sprette champagnen og leve livet!

Åshild Ulstrup, livets frilanser på fast lønn, som hun selv sa, foredrar om Alder – ingen diagnose.

– De aller fleste har drømmer, lyster og vilje i godt voksen alder. Og etter 50 år åpnes den ene dør etter den andre, mente Ulstrup. Hun oppfordret de mange frammøtte til å styre seg selv, ta initiativ, presse seg litt mer, gå fortere og stå gjerne på ett bein flere ganger om dagen.

Ulstrup fortalte også mange historier fra sitt lange journalistliv i møte med mennesker:

– Gamle mennesker har en framtid, og kjærligheten har ikke noen alder. En 106-åring som jeg møtte følte seg som 20 år inni seg. Det var først når han reiste seg at han kunne føle det annerledes. Så sprett champagnen og lev livet. Nå! anbefalte Åshild Ulstrup, den spreke foredragsholderen, som i 2014 ble 80 år.